RELEASEFEST!

Välkommen Kall Brands Releasefest på Molekyl Gallery i Malmö!
 
Fredag 1:e juni firar vi in sommaren med vacker ödesmättad stämning & fantasifulla animationer i lera! Några musikvideos har släppts, nu ges även EP:n ”Sorgebarn” ut och det måste firas! Kvällen maximeras med utställning, filmvisning och livemusik!
 
 
SCHEMA
19.00 – UTSTÄLLNING av lerposters och rekvisita från filmerna.
 
20.00 – FILMVISNING, tre korta filmer:
1. ”Prologen” – Exklusivt för kvällen! Min lerbakgrund + bakom kameran
2. ”Vägen” – En liten film om livet & döden
3. ”Ensam” – Också en film om livet & döden fast på ett annat sätt.
 
PAUS – Öl och vin finns att tillgå
 
20.45 – LIVEMUSIK
1. OLD LOST JOHN – Singer-Songwriter i Brittisk tradition
2. IDA VIDA – Allkonstnär i intim akustisk tappning
3. KALL BRAND – Svart visa i folkton. Kvällen till ära med Christian Thulin Pfeifer på kontrabas+sång & Anna Pettersson på orgel+sång
 
22.00 Efterhäng!
 
————————
HITTA
Båstadsgatan 4, Malmö (5 min från Nobeltorget)
————————
 
KALL BRAND
Bakom projektet gömmer sig Jimmy Bussenius. Musiken kan beskrivas som svart visa i folkton. En stilla melodisk klagan som håller tillbaka ett avgrundsvrål.
 
Det är också ett surrealistiskt filmprojekt i samma anda som musiken. Stop-motion, leranimationer och film blandas till dystopiskt vackra fantasier om livet och döden (mest om döden)
 
Ensam live: goo.gl/u7Vm2J
Kall Brand gästas av Christian Thulin Pfeifer på kontrabas + sång samt Anna Petersson på orgel + sång, kända från bl.a. Luftloftet
Jimmy, Christian & Anna
 
IDA VIDA
Består av Ida Gustafsson, vanligtvis i uppsättning med diverse musiker. Hon är kompositör, manusförfattare och skådespelare. Känd från balkan/proggbandet Apolonia. Denna kväll i avskalad intim tappning.
 
OLD LOST JOHN
Även kallad Thomas Thunberg: Mörk viskande röst och fingerpickning i Brittisk/Amerikansk folktradition med texter om mörka drifter och inre konflikter. Har turnerat flitigt i Storbritanien.